10 Gode råd

Sådan udvikler og øger du indtjeningen i din SMV

Succes

Nr. 1 af 10

STRATEGI– NØGLETAL – EKSTERNE KOMPETENCER

Overordnet ved vi fra egen erfaring samt fra forskningen at 3 elementer går igen hos gode, sunde, robuste, velindtjenende SMV virksomheder. Det er:

 

Og man kan ikke nøjes med 1 eller 2 af dem. Alle 3 skal være tilstede.

Nr. 2 af 10

LAV EN PLAN

Uanset hvad vi skal, så har vi brug for en plan, det gælder kør selv ferien gennem Europa, opførelse af carport eller hus, og det gælder også for aktiviteten i din virksomhed. Og det er ikke nok at opsætte mål. Mål uden en plan er en drøm, og drømme bliver sjældent til noget.

Mål kan være forretningsudvikling, organisationsændring, opkøb, flytning, virksomhedssalg, nedtrapning, generationsskifte, markedsføring osv.

I planen skal der indgå hvordan vi kommer til målet, og få det nedbrudt til så små elementer som muligt. Sæt elementerne på en liste, prioritér en ad gangen og sæt slutdato på. Når den er udført, prioritér den næste. På den måde kan det der ligner at spise en elefant, blive til noget du når over tid.

Og gem de færdige punkter, så du kan se der faktisk er udrettet en masse. Det motiverer.

Aftal helst opgaverne med andre, eller uddelegér til medarbejdere, det sikrer bedst at de udføres til tiden.

 

 

 

Nr. 3 af 10

INVESTÉR

Det starter ved etablering af virksomhed. Investér i et professionelt fundament, det kommer du alligevel til på et tidspunkt. ”Ja, men det koster penge”….. Ja, men det koster meget mere hvis virksomheden ikke kommer godt afsted.

Vi anbefaler:

Nr. 4 af 10

FOKUSÉR & SPECIALISÉR

Vi ser tit virksomhedsejere løber efter for meget ”som man også lige kan sælge”, og jo mere der er af det, jo mindre er indtjeningen ofte, hvis der overhovedet er nogen.

Holger Rune er blevet blandt verdens bedste tennisspillere ved at være 120% fokuseret på tennis. Han har ikke indimellem trænet lidt fodbold, golf eller andet for at prøve det af samtidig.

Nr. 5 af 10

SE GODT UD

Pigen på diskoteket med manglende fortand, uglet hår og pletter på kjolen scorer ikke meget, og når hun gør, så var det ikke lige det hun drømte om. Det samme gælder for din virksomhed, uanset produktet der leveres er perfekt.

Det aller alller aller vigtigste i dag er det indtryk du giver online. Det er dér 99% potentielle kunder vurderer virksomheden først.

Nr. 6 af 10

SÆLG PROFESSIONELT

Det er nødvendigt at salg ikke bare er noget tilfældigt der arbejdes med når man har 10 sekunder i overskud, eller når der pludselig ikke er flere ordrer.

Nr. 7 af 10

VÆKST ER NØDVENDIGT

Vi hører til tider virksomhedsejere sige ”Vi ønsker ikke at løbe hurtigere”. Det skal man heller ikke, man skal organisere sig, uddelegere og effektivisere.

Uden vækst har du nedgang og med høj inflation er nedgangen stor. Fortsættes der i en længere periode uden vækst, så ender virksomheden med afvikling.

Nr. 8 af 10

KEND DINE TAL

Alle virksomheder har et økonomi- og regnskabssystem, og mange har medarbejder app´s der registrerer tid, materialeforbrug, GPS position osv. Det bør bruges, og lav et budget at holde dem op mod.

Tallene giver os viden om hvordan det går, hvor effektive vi er, om vi regner prisen rigtigt, og de viser os både hvor det går godt og hvor det går mindre godt, så vi kan reagere.

Vi er store tilhængere af grafiske diagrammer, hvor man let får et overblik, og elementer vælges i relation til det man helst vil følge. Almindeligvis har vi diagrammer der viser:

 

Det er få tal der skal trækkes ud hver måned, som er så afgørende for ledelsens styring og beslutninger.

Nr. 9 af 10

TÆNK STORT

Små virksomheder bør tænke som om de store. Janteloven gør dig ikke noget godt.

Kunder o.a. har automatisk tillid til større virksomheder og tænker de er dygtigere end små og bedre kan magte opgaven.

Nr. 10 af 10

UDDELEGÉR

Ejerledere har rigtig mange kasketter på og skal samtidig drifte meget store dele af aktiviteterne i virksomheden. I store koncerner er der 7-8 områdedirektører, der hver især tager sig af Salg, Markedsføring, Økonomi, Produktion, HR, Indkøb, Logistik etc. Det skal ejerlederen i stor udstrækning gøre selv, så der opstår let en flaskehals.

 

 

Håber du er blevet godt hjulpet af vores 10 råd, men kontakt os gerne såfremt du har yderligere behov.